Новини от вас: ВНИМАНИЕ!!! Какво ни е приготвила кметицата с Наредба №1

Улисани в добре стъкмения бежански скандал, изтърваме началото на нов скандал, но вече в нашето дворче, на нашия град, стъкмено и нагласено прилежно от „стопанката“ на дворчето – кметицата. Провокиран от организираното обществено обсъждане на Наредба номер 1 искам да предупредя всички и да ги помоля да присъстват, да забравят партийни пристрастия, да влязат в положението на обикновени граждани на китното ни градче, защото нашата мила кметица отново прави глупости, обсебена от манията и за „величие“.

От така наречено от мен прилежно стъкмено и нагласено скандалче, какво следва от един прочит на предложението за изменение на Наредба №1:

Забравете за сватби, кръщенета и други тържества. Това са  новите „опорни точки” в Наредба № 1 за опазване на обществения ред. И не само. И направо да ви кажа – забравете за Казанлък – един хубав град, който „великата“управничка превърна в мизерно населено място на ръба на оцеляването, сочено с пръст от цяла България като място където не се уважават други хора и биват прогонвани, освен „етнически чистите“.

Според чл.3 т.2 е забранено „Свиренето на музикални инструменти и пеенето, репетиране, преподаване и музициране в жилищни сгради, без осигурени ефикасни обезшумителни мерки, в часовете от 14 до 16 часа и от 20 до 10 часа“.

Чл.4 стига още по-далеч: Забранява се използването на музикални инструменти, озвучителни системи и други електронни устройства, възпроизвеждащи музика, говор или шум,  на открито или в частни имоти, както и в / на  пътни превозни средства, смущаващи обеществения ред  или спокойствието на обитателите на околните жилищни сгради за времето на цялото денонощие.

С приложението на чл.4 ще трябва да настъпи повсеместна тишина. Няма да свири музика, няма да има говор. Веднага да се спре и излъчването на радиата, че може да вдигнат шум. С цел спазване на този текст, ще се наложи населението на общината да онемее, а който посмее да проговори – глоба от 50 до 500 лв. според чл. 59 ал.1 или по-мекия вариант по чл.62 т.2 – глоба от 10 до 50 лв. / както реши наказващия орган/.

Чл.5 ал.1 Забранява се провеждането на сватбени, семейни и други частни събития на нерегламентирани места – тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, паркове, градини, както и в частни имоти, водещи до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Дава се възможност на всеки непоканен на парти да подава сигнали, че му се нарушава спокойствието. Правдата ще е на страната на всеки съсед-злобар.

Санкциите за нарушение на чл.5 нямат мек вариант – просто глоба от 50 до 500 лв. Сега е момента да бръкнем в джоба на празнуващите. Щом имат пари за сватби и тържества, ще имат и пари за глоби.

Относно работното време на търговските  обекти. Разрешението за удължено работно време се издава от Кмета на общината. В новата наредба няма отделно класифициране на  нощни заведения /барове, дискотеки, нощни клубове/.  Това означава ли, че единствено от волята на кмета зависи дали определен обект ще получи разрешение за удължено работно време. Това създава условия за въвеждане на лоши практики. Разрешенията трябва да се издават от комисия, включваща представители на общината, МВР, пожарна и т.н., които да следят дали са налице изискванията на Наредбата. По-интересното в случая е, че редът за издаване на разрешенията се определя със заповед на кмета. Най-добре би било, редът за издаване на разрешенията да е част от Наредбата, за да не се създават предпоставки за толериране на едни и ограничаване на други търговци. Така при равни условия, всички ще могат да кандидатстват и да получават разрешения. Но явно това е целта за да могат да се извиват ръцете на собствениците на заведения и търговски обекти/според възможностите им/ .

И още нещо учудващо. В цяла Европа има поставени автомати за цигари, но кметицата ни забранява това в чл.42,т.4 в  Наредбата. /навярно се грижи за здравето на хората или отново е в услуга на някого?“ Тая женица, май наистина се взе за Господ. Противно на всички други български Общини ,тази женичка иска да вземе функциите и на полицията/имайки предвид, че понамаляха нейните хора там, защо да не вземе нещата в свои ръце/ Записала е, че кмета ще издава наказателните поставления. Време е вече да слезе на земята и да се приспособи към промените които настъпиха напоследък, колкото и да и е трудно и да не иска да го приеме Цецо Цветанов вече не е фактор.  Затова призовавам всички общински съветници – да не гласуват подобно на някакъв акт  съчинение, което Галина си е написала в къщи под действието на розови хапченца, нека един път да застанат на местата си, където ние, гражданите на този град сме ги сложили и очакваме да защитават нашите интереси, не на кръга на кметицата.

Димитър Карабашиев

П.П Наредбата можете да я намерите в сайта на Общински съвет Казанлък – Дневен ред – ПОКАНА № 47. На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от ЗМСМА свиквам на заседание Общински съвет – Казанлък при следния проект за ДНЕВЕН РЕД. , точка 7

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram