Право на отговор от ЕТ „Камо – Камен Вълчев“

По повод публикуваната на 20.03.2014 г. от вас статия “ История с много ?????????????????? “ с линк: http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=44690 бихме искали да се възползваме от законовото си и публично право на отговор във вашата медия.
Информацията в статията е лъжовна и не отговаря на истината, като е публикувана с цел клевета и оронване на престижа. ЕТ „Камо – Камен Вълчев“ няма нищо общо и не е участвала в описаната в статията обществена поръчка, обявена на 28.02.2012 година и на стойност 39980 лева, която е спомената във въпросната статия подробно, това лесно може да се провери в документацията на обществената поръчка. ЕТ „Камо – Камен Вълчев“ няма нищо общо и с лъжливата информация написана в статията: „Въпросната фирма организира и кетъринга по откриване на Пречиствателната станция.“, визирайки нашата фирма, като дори тази поръчка е изпълнена от наша конкурентна фирма. ЕТ „Камо – Камен Вълчев“ не е участвала и в направата на календара на Община Казанлък за 2014 година и няма абсолютно нищо общо с него. Внушението, което придава статията, че фирмата ЕТ „Камо – Камен Вълчев“ източва общината и е взела десетки хиляди левове е не вярна и е клевета. Статията също така се опитва да внуши, че фирма ЕТ „Камо – Камен Вълчев“ едва ли не е монопол в сферата на кетъринга. В общината има и други фирми които също изпълняват поръчки за община Казанлък. Снимката използвана в публикацията е от частно мероприятие проведено през 2011г. и е публикувана манипулативно, нямайки нищо общо с изброените твърдения в статията. За сведение фирма ЕТ „Камо – Камен Вълчев“ не е подавала документи за каквато и да е обществена поръчка на територията на Община Казанлък.

В отговор на опита да се oпетни името на ЕТ „Камо – Камен Вълчев“:

1. Поставяме нашето основателно искане да получим официално и публично извинение от ръководстовото на СД „Вис Виталис-Самарски и с-ие“ гр. Казанлък. Това, разбира се, не изключва възможността да заведем дело за клевета.

2. Отправяме нашата настоятелна молба ръководстовото на СД „Вис Виталис-Самарски и с-ие“ гр. Казанлък и г-жа Славка Самарска да следват основните журналистически принципи, като проверяват източниците си и имат готовност да цитират имената им, особено в случаите, в които се оказват „подведени“.

Очакваме и официалната позиция на ръководството на СД „Вис Виталис-Самарски и с-ие“ гр. Казанлък и г-жа Славка Самарска, които би следвало да съблюдават за спазването на журналистическите и етични норми и стандарти. Считаме, че е недопустимо да се използва възможността за влияние върху аудиторията по този непрофесионален начин, без да се потърси информация от страна на компанията ни.

Отправяме апел към всички български медии, които не погазват принципите и нормите на журналистическата етика, държат на истината и обективната гледна точка, и не търсят евтини сензации, за да набират аудитория, да дадат публичност на нашата позиция, защото тя касае правата, достойнството и морала на всеки един гражданин и юридически субект в Република България.

ЕТ „Камо – Камен Вълчев“

История с много ??????????????????:http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=44690

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram