Новини от вас: “Този месец ми се наложи да спонсорирам Община Казанлък “

Този месец ми се наложи да спонсорирам Община Казанлък със сумата от 650 лева под формата на пътен данък и “Такса освобождаване на похитено от паяк МПС“, срещу които нямам претенции, освен факта, че бяха получени доста принудително. По този повод, установявайки, че Общината се е развила доста добре в частта “Приходи“, реших да насоча внимание и към частта „Разходи“ на събраните средства, в което се надявам органите на град Казанлък да са също толкова упорити и прилежни, както в събирането им.
От около 3 години имам „удоволствието“ да минавам /поне по два пъти/ през улица „Юнашка“, на която се намира ОДЗ № 17 – „Славейче“, където аз и още поне 50 души всяка сутрин караме и взимаме децата си, подлагайки шофьорките си умения на истинско лунно приключение. Горната улица, по мое мнение не е ремонтирана, откато е създадена като такава, и не е резултат от „тежката“ зима, която ни сполетя, и с която напоследък властоимащите органи оправдават всяка своя инфраструктурна некадърност.
Улицата може да не е голяма и да не представлява важност за целите на Общината, тъй като не води нито до някой от Музеите, нито до друга местна културна забележителност, но за мен и за останалите родители на деца, които всекидневно ни се налага да шофираме по нея, е от голямо значение. След като отделих от бюджета си немалката за работещ, плащащ данъци и осигуровки сума от 650 лева за честта да шофирам по улиците на град Казанлък, бъдете сигурни, че не желая да отделям пари и за ремонт на същия този автомобил, заради неработещо или в най-добрия случай неорагнизирано звено, отговарящо за ремонта на общинската пътна мрежа.
Ако пък г-жа Стоянова и нейните подчинени се определят като специалисти само в събирането на средства от гражданите, в което се убедих лично, им предлагам да ремонтират горната улица и да поставят едно от любимите им устройства, така нареченият Паркомат, в който да пускаме монетки всеки път, когато водим и прибираме децата си от градина и ясла. А те да продължават да ги изразходват, както искат, служебно и лично, но най-вече неефективно.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram