Мощен „Лудогорец“ се класира за 1/16 финалите на Лига Европа

На снимката : Кондиционният треньор Детелин Маслов (крайният вдясно) ликува с момчетата след победата над „Ференцварош“

„Лудогорец“ изигра нов голям мач в Европа. Шампионите завършиха 1:1 с „Ференцварош“ в последен двубой от група Н на Лига Европа. Така Марселиньо и компания събраха осем точки и се класираха за елиминационната фаза на турнира през пролетта. Това ще бъде четвърто участие на „орлите“ в тази фаза, което е рекорд за клуб от Източна Европа. До момента Виктория Пилзен бе с три участия след групите.

Двубоят, който се игра пред 7000 зрители на „Лудогорец Арена“, бе изпълнен с вълнуващи моменти. Двата отбора направиха много здрав сблъсък, като положения имаше и пред двамата вратари. Джоди Лукоки откри резултата в 24-ата минута, след като се възползва от страхотен пас на Марселиньо. Именно бразилецът с български паспорт можеше да реши всичко в полза на шампионите в 90-ата минута, но защитник изчисти топката пред голлинията след негов техничен удар. Дългоко в продължението на мача „Ференцварош“ изравни, след като Сигневич се разписа с глава.

Като цяло „Лудогорец“ показа класа и нито за момент не изпусна контрола в мача. Унгарците на няколко пъти стигнаха до положения, но вратарят Пламен Илиев пази страхотно и отчая съперника. През първото полувреме „Ференцварош“ удари греда след шут на Фринпонг.

Така „Лудогорец“ остава в Лига Европа и в понеделник ще разбере името на съперика си на 1/16 финалите. Той ще бъде един от следните отбори: Севиля, Малмьо, Базел, Лакс Линц, Селтик, Арсенал, Порто, Еспаньол, Гент, Башакшехир, Брага, Манчестър Юнайтед, Рез Бул Залцбург, Интер, Бенфика и Аякс.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram