Няма „пребит съдия“ в мача на „Розова долина“ с „Левски“ Карлово

Видео, онагледяващо тенденциозното съдийство в двубоя от 16-и кръг на футболното ни първенството в Трета лига – Югоизточна група между ОФК „Левски“ Карлово и ФК „Розова долина“ предостави на PressTV днес казанлъшкият футболен клуб. Неговите състезатели бяха нарочени за бабаити и побойници от редица национални медии, търсещи евтина сензация и пореден скандал на терена. Видеото, заснето от щаба на „Розите“, показва бурната и емоционална реакцията на футболисти от Казанлък, преследващи по петите страничния съдия, с търсене на обяснение за неадекватните отсъждания, ощетяващи отбора в срещата.

Съдията обаче не е пребит, още повече пък „жестоко“, както написаха редица български медии днес. Твърденията не отговарят на истината, казват от „Розова долина“.

Феновете на домакините не само, че подстрекаваха с обиди и провокации избухването на страстите на терена, но и участваха в създалата се ситуация – струпване на хора край рефера Стефан Димитров, зорко пазен от охраната на мача. За разпалените страсти ще има със сигурност наказания.

Утре в Зоналния съвет на БФС Пловдив случаят отново ще бъде обсъден. Той е показателен за нивото на съдийството в България, което определено не е за пример в Европа, показват и кадрите от мача на „Розите“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram