Наши националки стягат багажа за Турция

Три от състезателките на „Казанлък Волей“ ще участват в предстоящата зонална европейска квалификация в Турция с националния отбор на България за девойки до 17 години. Треньор на гарнитурата е Теодора Бечева. Повиканите от състава на „Казанлък“ са Ивайла Чавдарова, Виолета Бъчварова и Христина Пеева. В българския щаб е и масажистът на клуба Въльо Тенев.
Квалификационният турнир е в турския град Баликесир от 26 до 30 ноември. В него ще участват пет държави – домакините от Турция, България, Сърбия, Румъния и Гърция.
Първенецът от зоналната квалификация получава директна квота за Евроволей 2020. Останалите четири от класирането ще продължат борбата на втори кръг на европейските квалификации, който ще се проведе в края на април.
Европейското първенство за тази възраст ще се проведе в Черна гора от 1 до 9 август 2020 година. Като домакин тимът на Черна гора се класира директно за шампионата.
Старши-треньорът на девойките U17 Теодора Бечева събира своите избранички за подготовка в София от 18 ноември, като тренировъчният процес ще се води в столичната зала „Христо Ботев“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram