Арестуваха мъжа, публикувал видеото с мъчение над животно /Обновена/

Мъжът, който разпространи видео, при което измъчва малко кученце, вече е арестуван. Десетки бяха призивите прокуратурата в Казанлък да се самосезира за поредната гавра с беззащитно животно. Появи се и петиция с искане на ефективна присъда и наказание на насилника. „Призоваваме да няма никакво снисхождение към това престъпление и да му се наложи максимална присъда! Ако всички започнем да си позволяваме да качваме подобни видеа, представете са в какво ще се превърне facebook?? И на какво ще се учат децата ни!! За едно малко дете това е просто увреждащо психиката му!!!“, се казва в текста от петицията, подкрепена от над 4 хил. души до момента.

Мъжът е от Мъглиж и се казва Ангелин. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. По случая работи РП – Казанлък.

Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за това, че на неустановена дата през 2019 г. е била проявена жестокост към гръбначно животно – куче, като му е причинено тежко или трайно увреждане – престъпление по чл.325б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 4 ноември 2019 г. в Районна прокуратура-Казанлък са постъпили 17 сигнала от граждани и организации по повод разпространен в социалните мрежи видеоклип, от който е видно как мъж малтретира куче, като го хвърля върху насип от селскостопанска продукция – слънчогледови семена, вероятно в района на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора. До момента е установено, че извършител е А.А., на 32 г., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст от Наказателния кодекс.

Разпоредени са незабавни действия по установяване на състоянието на малтретираното животно, извършване на ветеринарно – медицинска експертиза и предприемане на мярка по предаване на кучето в специализирана организация, както и установяване на точното място на извършване на деянието.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък продължават процесуално – следствените действия по случая.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram