Къде избраха кметове от първи път

0
53569

Социологическите агенции „Галъп“ и „Тренд“ обявиха първите резултатите от exit poll за местния вот. По прогнозни данни от местните избори към момента се очертава да има балотажи в София, Пловдив, Благоевград, съобщи пред NOVA Първан Симеонов от „Галъп“. 

екзит пол Галъп Тренд

NOVA

За пореден път Бургас си избра кмет още на първи тур. Димитър Николов спечели доверието на 64,5% от избирателите за нов мандат. Според „Галъп“ Николов получава подкрепа от 64,2% от избирателите. Втори остава Николай Тишев от БСП с 10,4%. 

Балотаж няма да има също във Велико Търново, където Даниел Панов получи доверието на 57,3% от упражнилите правото си на глас, според „Галъп“. Втора в надпреварата остава Весела Лечева от БСП с 26,5%.

екзит пол Галъп Тренд

NOVA

Все още не е ясно ще има ли балотаж във Варна и Кърджали. Във Варна Иван Портних печели 49% от гласовете. Втори е Костадин Костадинов от партия „Възраждане” с 12,9%.

екзит пол Галъп Тренд

NOVA

В Кърджали Хасан Азис получава 49,9% подкрепа от избирателите. След него се нарежда Никола Чанев от ГЕРБ с от 27,5%. Според данните на „Гаслъп“ Азис получава подкрепата на 50,4% от избирателите, Никола Чанев от ГЕРБ е втори с 27,4%.

екзит пол Галъп Тренд

NOVA

В останалите областни градове избирателите не определиха победители на първия тур. За да бъдат избрани градоначалниците в тези градове ще се проведе балотаж. 

В София изборът на следващия градоначалник ще се реши на балотажа след седмица. Йорданка Фандъкова събира 32,8% от гласовете, а Мая Манолова – 23,1%, сочат данните на „Тренд”. Според данните на „Галъп“ Йорданка Фандъкова събира 34,6%, срещу 24,6% за Мая Манолова.

NOVA

В Пловдив кандидатът на ГЕРБ/СДС Здравко Димитров събира 34,8% от гласовете, а втора е Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив” – с 17,2%.

екзит пол Галъп Тренд

NOVA

Според „Тренд“ в Благоевград Атанас Камбитов събра 33,5% подкрепа, а независимият, но подкрепен от БСП, Румен Томов – 23,1%. Данните на „Галъп“ дава преднина на Атанас Камбитов от ГЕРБ с 33,7%, а независимият Румен Томов събира 23,3%. 

екзит пол Галъп Тренд

NOVA

В Русе Пенчо Милков от БСП – 32,4%, а Диана Иванова от ГЕРБ – 25,3%.

екзит пол Галъп Тренд

NOVA

В Плевен независимият Георг Спартански – 40,4%, срещу Мирослав Петров от ГЕРБ с 22,6%.

екзит пол Галъп Тренд

Дарик

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here