„Тунджа“ Павел баня с невероятна агитка за мачовете в областта

Новакът в областната група при мъжете ФК “Тунджа” – Павел баня, воден от казанлъчанина Пенко Манев, записа седмия си мач, като загуби у дома с 1:2 от водача във временното класиране ФК “Минерал” с. Овощник. Срещата се игра пред погледите на над 400 верни фенове, дошли да подкрепят отбора, независимо, че тимът на Павел баня е едва десети в класирането.
Домакините от “Тунджа” още в началото на мача поведоха в резултата с гол на голмайстора на отбора -екс състезателят на „Розите“ Щерьо Щерев. Той реализира попадението след перфектно центриране на президента на отбора Даньо Пенев, а голът беше посветен на станалия наскоро баща и футболист в отбора – Христо Тодоров.
Малко по-късно домакините пропуснаха да увеличат резултата след идентична атака, но този път Щерев пропусна.
След трийстата минута на мача гостите постепенно взеха инициативата и набързо обърнаха резултата след две статични положения.
След почивката имаше пропуски и на двата отбора, както и спорно положение за дузпа на домакините.

В състава на „Тунджа“ играят бивши футболисти на „Розова долина, като освен Щерев, в редиците на павелбанци е и Стефан Орозов. От Казанлък са и футболистите Георги Велков и Марин Белчев.

За всеки мач до отбора са верните павелбански фенове, които приковават погледите на публиката със своята толерантност, задружност и безусловна подкрепа. Имат си и хореография, а специално за мачовете феновете обличат новите си ULTRAS тениски. Пътуват за срещите на „Тунджа“, когато футболистите гостуват. Подкрепа, каквато рядко можем да видим по трибуните в Казанлък. Но от Павел баня дават добър пример. Като за агитка от А групата.

В следващия осми кръг е дербито на кръга, като в събота отбора на “Тунджа” ще гостува на „Габровница“ Горно Сахране .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram