Концерт и Джем сешън с участието на млади български таланти в Казанлък


120 години от рождението на Панчо Владигеров ще бъдат чествани в Казанлък на 19 и 20 септември, четвъртък и петък.
Предстоят концерти под надслов “Импровизация и Токата”, по името на проект, част от който е реализирането на ново издание на книгата “Панчо Владигеров” от Евгени Клостерман, която ще бъде представена в града на розите.
Концертната част започва днес от 18:00 ч. в Литературно-художествен музей „Чудомир“, а на 20 септември 2019 г., петък, от 20:00 ч. „Ню Йорк Пъб“ всички любители на класическата музика на Джем сешън с участието на млади български таланти, сред които Виктория Влахова и Мая Димитрова от Казанлък.
В проявите ще вземат участие младите пианисти Петър Дюлгеров, Георги Василев, Теодора Маркова, Емануил Иванов и Виктория Влахова, цигулка- Мая Димитрова, виолончелистите Сион Найман и Наума Найман, акордеон – Мариан Мицов и кларинетиста Лазар Мицов.
Проектът има за цел да представи творчеството на големия български класик Панчо Владигеров в юбилейната му година – 2019 -та, както в България, така и в българските културни центрове на европейските столици, с които композитора е бил тясно свързан в своя житейски и творчески път. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram