Казанлъшка националка с гол срещу Ирландия в контролите

Кристиана Караиванова, възпитаничка на ППМГ „Никола Обрешков“, бележи успехи с националния отбор на девойките до 17 години, с треньор Троян Радулов.

След доброто си представяне на провелото се през месец май в България Европейско първенство на УЕФА, родните „лъвици“ продължават с изяви и през лятото. През месец август българските момичета изиграха 2 престижни контроли срещу отбора на Северна Ирландия, в които демонстрираха обичайните за тях борбеност и желание за победа. В първото си гостуване на стадион „Риада“, на 20 август, българските девойки достигнаха до нулево равенство. В срещата взе участие и Кристиана, която е състезател на старозагорския ФК „Локомотив“.

Във втората среща с ирландките (22 август) двубоят бе спечелен от селекцията на Троян Радулов с 2:0, като победното попадение бе реализирано от Кристиана Караиванова.

Казанлъчанката има и още една успешна изява през лятото. В началото на юли тя бе отличена от турнир на БФС, провел се в Казанлък. Футболистката взе индивидуална награда за най-техничен състезател във Фестивала за девойките до 17 години. Отборът й грабна купата на турнира и стана шампион за 2019 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram