Военослужещ от 61 Стрямска бригада изпъкна с доблестна постъпка

Пореден пример на проявен граждански дълг и човечна постъпка от български военнослужещ.

В 61 Стрямска механизирана бригада получиха писмо от прокуратурата в град Карлово, в което се изказва благодарност на военнослужещ от бригадата, предотвратил извършване на престъпление над беззащитна жена.
След извършената преди време героична постъпка на военнослужещ от същата бригада за спасяването на дете в буйните води на водопад „Сучурум”, отново неин редови член проявява чувство на дълг и защитава възрастна жена, като не допуска кражба на личните и вещи.
На 9 август 2019 г. старши сержант Цвятко Делков Делков от щабен батальон на 61 Стрямска механизирана бригада чул викове за помощ от беззащитната жена за откраднати лични вещи, документи и портфейл. Мъжът реагирал незабавно, с чувство на съобразителност и адекватна реакция, преследвал и заловил извършителя на кражбата преди пристигането на органите на МВР.
„Ценностите в които се възпитават военнослужещите от 61 механизирана бригада винаги са надхвърляли границите на чисто бойната военна подготовка и са чертали перспективите на морално – етичните норми. За нас е чест и гордост, че нашите военнослужещи са доказвали и ще продължават да доказват, че Българската армия винаги ще бъде основен стълб в защита и подкрепа на българското общество“, казват от бригадата на сержанта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram