Мощна протестна вълна на 7 септември събира хиляди срещу „Идеологията на Барневернет!“

Хиляди българи от страната и чужбина подготвят масов протест на 7 септември. Организаторите са категорични, че поправките в българските разпоредби приличат обезпокояващо много на норвежкото законодателство, предвиждащо отнемане на деца от биологичните им родители при всевъзможни казуси, включително и при неблагоприятни битови условия с мъгляви определения за насилие и неглижиране на детето. 

В България протестът ще се състои почти във всички големи градове, като водещи ще бъдат тези пред консулствата на Норвегия в София и Варна. В социалната мрежа Фейсбук близо 100 000 души са декларирали готовност да се включат в него, като събитието набира все по-голяма популярност, при това с автопоходи в някои от по-големите градове у нас. По същото време се очакват протести и в норвежката столица пред парламента, във Виена, в Копенхаген, във Вилнюс, в Мадрид и Барселона, в Белград, в Рим, в Отава, на няколко места в САЩ, в Дъблин, във Варшава, в Москва, както и в Уелингтън, Нова Зеландия. 

Към протеста „СТОП Барневернет Идеология“ се присъединява и Стара Загора, като началото му е от 18.00 часа пред областната администрация.

„От януари 2019 г. тече сериозен публичен дебат, провокиран от проекта за нова национална стратегия за детето 2019-2030 г. Разбираме, че е задължение на Министерството на труда и социалната политика да успокоява гражданите всяка сутрин и вечер, че „стратегия няма”, но нашият родителски дълг и патриотично чувство зоват обратното – народът трябва да познава фактите, за да може да се защити“, обясняват организаторите на протеста. 

Източник: Lupa.bg и Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram