Празнична седмица е за Овощник

0
747

Концерти, спортни игри, събития с участието на деца и младежи, и много забавни вечери включва празничната програма, с която село Овощник отбелязва своя празник тази седмица. Организатори са кметството на населеното място и НЧ“ Просвета“. Първите прояви са в навечерието на големия християнски празник Успение Богородично.

Празничните дни в Овощник бяха откри със спектакъла „Под открито небе“. На 12 август, в понеделник, се състоя и представянето на книгата „60 години казанлъшка сатира“ с автор Гълъбина Михайлова. Младежката театрална група при Читалището се включи в програмата със спектакъл, който подари една незабравима, весела вечер, на почитателите на комедията. Младите таланти успяха да развеселят своята публика за пореден път, доказвайки, че умеят и владеят отлично актьорското майсторство.

Тази вечер е ред на самодейците при Пенсионерския клуб в село Овощник и техни гости, които ще изнесат концерт на площада, от 19.30 часа.

Празничният ден, 15 август, ще започне с отслужване на литургия в храма „Св. Успение Богородично“, а по-късно от 20.00 часа площадът на селото ще се оживи от фолклорни ритми, с началото на пъстра хоротека. В нея ще се включи и местният танцов състав „От извора“.

Спортните събития са планирани за петък и събота, като в тях ще участват много от младите таланти, жители на с. Овощник. Така например, многократният носител на медали от турнирите у нас по шахмат Симеон Дичев ще проведе сеанс, като началото му ще бъде дадено в петък от 10.00 часа, в парка, южно от кметството. От 18.00 ч. е футболната среща на стадиона, а от 20.30 ч. започва младежка дискотека.

Кулминацията на събитията е в съботния ден, като гост за тържествата ще бъде старозагорският митрополит Киприан, който ще отслужи празнична света литургия. Курбан за здраве ще бъде раздаден на присъстващите, като освещаването му е от 11.00 ч.

Детско шоу и зумба ще веселят до обяд деца и техните родители на площада, а градуса на напрежението ще се покачи с началото на народните борби от 14.30 часа. Оркестър „Мечта“ от Хасково ще закрие празникът на Овощник, като концертът започва от 19.00 ч.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here