Задържаха за постоянно крадец, „шетал“ в Тулово

0
125
Judge holding gavel in courtroom

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.М., на 22 г., за извършена кражба при продължавано престъпление и рецидив. Това оповести в прессъобщение пресцентърът на Апелативна прокуратура – Пловдив.

На М.М. е предявено обвинение за това, че в периода от 19.07.2019 г. до 01.08.2019 г. в с.Тулово, общ.Мъглиж, в условията на продължавано престъпление – на два пъти и на повторност при немаловажен случай, е отнел чужди движими вещи: от трактор – акумулаторна батерия и моторен трион, на обща стойност 358 лева, без съгласието на двама собственици, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. с чл.194, ал.1 вр. с чл.28, ал.1 и вр. с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемия М.М. е влизал два пъти във ферма, находяща се в с.Тулово, общ.Мъглиж, и от трактор и от помещение е отнел акумулатор и моторен трион.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза. Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Обвиняемият е осъждан три пъти за престъпления против собствеността, като по последната присъда е изтърпявал наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода. Настоящето престъпление е извършено в условията на рецидив – повторност.

Определението на Районен съд-Казанлък може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here