Националният отбор по волейбол е в Казанлък, готви се за балканиада и световно

От Казанлък стартира подготовката си за Балканиадата в Босна и Херцеговина в края на август и световното първенство в Египет (3-10 септември) националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години (състезателки, родени 2002/2003 година). Води ги опитният селекционер Стоян Гунчев. В разширения състав от 18 състезателки треньорът повика и две от момичетата на ВК „Казанлък“ – Селин Салим и Александра Колева.

Гунчев замени Димо Тонев на поста старши-треньор на тази селекция след незадоволителните резултати от Баку, където се проведе Младежкия олимпийски фестивал. Стоян Гунчев води селекцията, с която спечели бронзовите отличия на европейското първенство в София 2017, стана шампион на Балканиадата 2017 и завърши на четвърто място на Евроволей отново в София през 2018 година. Помощник в щаба е Светлана Цветанова, а мениджър на тима – казанлъчанката Веселина Григорова.

Планираме контроли с националния отбор на Египет, като мястото – Казанлък или Стара Загора, ще бъде допълнително уточнено, каза за Пресств Стоян Гунчев. Египетските състезателки пристигат утре.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram