Трагедия в Розово, кола прегази дете /Обновена/

4-годишно момиченце от с. Розово е загинало снощи, след като бе прегазено от лек автомобил. Няма задържани за трагедията.

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 4-годишно дете при задвижване на паркиран автомобил на заден ход – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „В“ от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 5 август 2019 г., в с. Розово, обл. Стара Загора, в близост до къща, е бил паркиран джип „Фолксваген Туарег“, с немска регистрация. Автомобилът се е задвижил на заден ход, при което е прегазил 4-годишно момиченце, което играело наблизо. Детето е било откарано в болницата в Казанлък, където е починало от нараняванията.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия, като е иззет автомобила, извършен е оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Предстои извършване на следствен експеримент и назначаване на автотехническа експертиза, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Снимки: Пресств

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram