Радослав Георгиев се завърна победоносно в турнирите

Казанлъчанинът Радослав Георгиев стана сребърен медалист от XXIV -я международен турнир по борба в Новосибирск, посветен на „Александър Нестеренко“ в Русия.

Загубих финала днес, продължавам напред, коментира младият борец. Това е само началото, допълва Радослав. Най-големият успех в кариерата му е пето място в категория до 120 кг. от световното първенство за кадети в Словакия през 2014 година.

Радослав Георгиев е бивш юношески национал в класическата борба. През 2015 година спортистът даде положителна допинг проба за анаболи по време на европейското първенство за юноши в Истанбул, на което той завърши на пето място. Борецът бе наказан за четири години, като санкцията изтече на 16 юли 2019 година. В същия ден, в социалната мрежа Фейсбук Радослав коментира своето завръщане с много емоция:

„Искам да благодаря на семейството си, на приятелите си, на съотборниците си от националния отбор, които ме мотивираха и не ми позволиха да се откажа от това, което винаги съм мечтал и искал да бъда – борец! Някой някога беше казал: „Борбата е за бедни момчета!“, напротив тя е за богатите момчета и не, тук не става въпрос за финансови средства и имущество, а за сърце и душа, с които Бог е наградил всеки достоен мъж, отдал се на този тъй древен спорт“ коментира борецът и допълва:

„Тази „грешка“, която допуснах е ценен опит, от който съм си взел поуките, който ме е мотивирал, и който ми е показал посоката на пътя, който искам да извървя. Всички трябва да сме наясно, че живота не е състезание, а пътешествие и човек може да се наслади на изкачването на върха, само ако го е погледнал от низината. Затова Ви желая здраве, щастие и благоденствие, и правете това, което обичате“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram