Отличен резултат за нашето момче в старта на Carpathian MTB Epic

Колоездачът от Мъглиж Александър Алексиев направи много силно начало в една от най-оспорваните и атрактивни надпревари в планинските стартове с участието на елитни състезатели.

В Пролога на Carpathian MTB Epic, който протече при дъждовно време, най-доброто време, 37 минути и 37 секунди, бе регистрирано на името на френския състезател Пиер Било (Pierre Billaud), 23 годишен, девети във Френския национален шампионат през миналата година. След него се нареди словакът Томаш Вишновски, победител в Carpathian MTB Epic през 2017 г. и многократен шампион в своята страна, а трети е Александър, с екипа на българския „Велораптор“.

1-километровото трасе с 550 м изкачване бе подбрано така, че да подложи на изпитание не само физическата сила на състезателите, но и техническите им умения. Дъждът повиши трудността с още една степен дори и за най-подготвените, посочват от MTB-BG.com.

Carpathian MTB Epic (“CMTBE”), най-важното многоетапно MTB състезание в Румъния, започна на 1 август в Cheile Grădiștei – Fundata, близо до Бран, известно като Замъка на Дракула. Над 220 топ колоездачи от цял свят, представящи повече от 20 държави се включват в надпреварата. Сред тях има и запалени любители, привлечени от предизвикателството, добрите пътеки и несравнимитe гледки. Лицензираните към UCI участници се борят и за точки в световната ранглиста, а размерът на наградния фонд (включително парични и предметни награди) е 8550 евро.

Източник и снимка: MTB-BG.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram