Малтийците отново предпочетоха условията в Казанлък

Юношески футболни отбори от Малта бяха на двуседмична подготовка в Казанлък, по време на която бяха изиграни 12 контроли с български отбори.

За пета година гостите от слънчевата островна държава бяха посрещнати от футболната фамилия, баща и син – Стоян и Росен Филипови.

От 13 до 27 юли отборите U13, U15 и U17 на клубовете „Суинги Юнайтед“ и „Марсашльок“ избраха условията на базата на ДФК „Филипов“ – стадиона в Овощник, за да проведат поредицата от проверки срещу отборите на домакините от Казанлък, ФК „Верея“, „Олимпия“ Стара Загора, ФК „Сопот“, „Карлово“ и „Сините камъни“ Сливен. За да отседнат в града, гостите предпочетоха една от емблемите за хотелиерския бранш в региона- хотел „Казанлък“.

С приятелите ни от Малта ни свързва много добро сътрудничество в годините и благодарение на моите контакти, а и защото с годините се убедиха, че при нас съществуват много добри условия за тренировъчен процес, градът ни остава предпочитано място за подготовка, разказа треньорът на децата от ДФК „Филипов“ Росен Филипов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram