„Казанлък“ не успя срещу „Марица“

Поздравявам отбора на „Марица“, разликата е огромна като цяло, най-вече с височината край мрежата, коментира старши-треньорът на „Казанлък Волей“ Диян Бюклиев след двубоя на състава срещу „Марица“ в спортната зала „Багира“ вчера. „Момичетата играха добре, издържахме психически. Ако бяхме играли малко повече в центъра, можеше да се получат по-добре нещата“, допълва наставникът на младите волейболистки, с дебют тази година в първенството на жените.

„Казанлък Волей“ не успя да се наложи у дома над силния тим на „Марица“, който победи в 14-ия кръг на първенството с 0:3 (13:25, 17:25, 16:25). Двубоят за възпитаничките на Диян Боюклиев започна с няколко грешки при изпълнение на началните удари, което позволи на „Марица“ да се възползва и постигне бърза победа в първата част. Високите бранителки на пловдивския тим се оказаха преграда за домакините. Във втората част обаче отборът на Казанлък показа своя потенциал и поведе в резултата. „Жълто-сините“ успяха да изравнят едва при 11:11, а малко по-късно установиха контрол над терена. „Марица“ доминира в третата част от двубоя, която спечели с 16:25, а с това и десетия си мач за сезона.

Волейболният тим на „Казанлък“ остава последен в таблицата, само с един успех и девет загуби.

Следващият двубой за казанлъчанки е в събота, 17 февруари, когато в зала „Багира“ гостува съставът на „Левски“, отново от 18:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram