Бивша лекоатлетка подписа с „Берое“, вече тренира в Казанлък

Дъщерята на една от най-добрите ни лекоатлетките за последните години, многократната медалистка в скока на височина Венелина Венева, тренира в Казанлък. Тя е най-новото попълнение на женския волейболен „Берое“ Стара Загора. Тя е Неапола Матеева.
Красивата Неапола подписа с тима на Стара Загора и ще се състезава за „Зелено-белите“ в пролетния полусезон във волейболното женско първенство на България.
Бившият кадър на ЦСКА има успешна кариера като състезател в девическия тим на България. Шампионка е с тима на девойките старша възраст на столичанки. Висока е 186 см. и ще играе на поста посрещач.


„Заредена съм с много амбиция да се докажа, няма непобедими тимове. При жените всичко е възможно във волейбола, очаквам скоро победи и резултати с тима от Стара Загора. Благодарна съм на семейството ми, Страхил Балов и Васил Аргиров, както и на моя мениджър Константин Тюфекчиев“, коментира чаровната състезателка.
Подобно на своята майка – спортна звезда на леката ни атлетика и днес, в детските си години Неапола също участва в скока на височина и дори печели медали от националните шампионати. Избира обаче да се развива във волейболното поприще.
Има и предложения за изяви като модел.
В свои интервюта спортистката разказва, че волейболът е нейният спорт, традиционен за семейството. Баба й е била капитан на националния отбор и най-добра волейболистка на България в миналото. Баща й е двукратен шампион на България с юношеските отбори на „Левски- Спартак“/София/, лекоатлет и колоездач. Дядото в близкото минало е състезател и треньор по колоездене.
„Неапола е трето поколение шампион, сред майстори на спорта. Гордеем се с нея, тя израстна с нас по лагери и стадиони“, допълват от спортната фамилия. „Чувствам се щастлива, когато играя и виждам перспективата си във волейбола“, признава новото попълнение на „Берое“.
След празничната пауза съставът на „Берое“ се събира за първи тренировки от 2 януари.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram