Последни изненади в есенните двубои на женското волейболно първенство

Девойките на „Казанлък Волей“ играха с нужното самочувствие и доста нахъсано в последния си есенен двубой от женското първенство, гостувайки на лидера в класирането „Марица“. Опитните домакини срещнаха неочакван отпор от отбора на Казанлък, който играе в състава си с девойки младша и старша възраст, а в последно време и без двете си титулярки Екатерина Димитрова и Виктория Ветчакова.

Независимо от съотношението на силите, младите ни волейболистки, водени от треньорите Диян Бюклиев и Миглена Стрезова, играха с настроение срещу своите съпернички, минали през школовката на европейските турнири.

Най-трудно за домакините бе в третия гейм, който започна доста шокиращо за тях. Младите Рози показаха бодлите си и поведоха първо с 5:0, а после и с 10:2. Окрилени от превъзходството си в играта, казанлъчанки поддържаха темпото до финалната точка и завършиха гейма при 22:25.

Очаквано, „Марица“ приключи първия полусезон в Националната волейболна лига с победа с 3:1 (25:18, 25:13, 22:25, 25:11) след час и половина игра пред близо 200 зрители в зала Пловдивски университет.

Топреализатор на мача стана Радосвета Тенева с 20 точки. Най-резултатна за казанлъшкия тим бе Елина Сандолова с 16 точки.

В последния си двубой за полусезона тимът на „Берое“ (Стара Загора), в който играят част от състезателките на предишния казанлъшки тим, записа трети успех в женския шампионат, след като надигра категорично „Раковски“ (Димитровград) с 3:0 (25:20, 25:14, 30:28) в 7-и кръг на НВЛ – жени.

След последните мачове от кръга обаче старозагорки останаха четвърти в класирането, а отборът на Казанлък е последен от седемте участника в дамската надпревара.

Вторият полусезон започва на 19 януари.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram