Волейболният дебют на старозагорки у дома – пред пълни трибуни срещу шампионките от „Марица“

Пред пълните трибуни в спортната зала „Иван Вазов“, подкрепяни от старозагорската общественост и феновете на футболния „Берое“, дебютантът в женското първенство игра с много хъс и вдъхновение, но загуби с 0:3 (21:25, 15:25, 16:25) от шампионките от „Марица“ Пловдив. Старши-треньорът на клуба Страхил Балов пусна в игра и четирите казанлъчанки в състава на старозагорци – Веселина Григорова, излязла отново с капитанската лента, Златена Салабашева – либеро, Василена Папанова и Елица Баракова.

Настроението, което създадоха в залата агитките на отборите и подкрепата на публиката повлияха върху играта на домакините, но евробоецът „Марица“ със самочувствие и опит успя да спечели мача.

Домакините тръгнаха силно и започнаха да бележат точка след точка в началото на двубоя, като маричанки бяха догонващи в резултата до 20:22, след което гостенките поведоха до крайното 21:25.

Пловдивчанки дръпнаха и във втория гейм, а след 3:12 точките се натрупаха за отрицателно време. Доминацията на „Марица“ в играта продължи и през третата част.

Тази седмица старозагорки почиват. До следващия си двубой съставът е временно четвърти в подреждането с актив от 3 точки, колкото имат „Марица“, ЦСКА и „Левски“.

На 11 ноември в спортната зала „Иван Вазов“ „Берое“ ще играе за втори път у дома – срещу състава на ЦСКА от 18:00 часа. Възможна е промяна в датата на двубоя, съобщават от клуба.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram