Футболен турнир в памет на Емил Рачев

На 6 и 7 октомври (събота и неделя) на изкуственото игрище на „Арена Запад“ в Казанлък ще се проведе възпоменателен турнир в памет на футболиста на „Розова долина“ Емил Рачев, който ни напусна на 28 август 2018 г.

Навършват се 40 дни от неговата кончина. „Емо липсва на всички, неговото отсъствие от терена е забележимо, но знаем, че духом той е с нас и момчетата посвещават всичките си победи в мачовете на него“, казват съотборниците му. Въпреки че утре футболистите на „Розова долина“ се подготвят за мач от първенството срещу отбора на „Раднево“, от клуба са заявили готовност да участват, както и още седем състава. Другият клуб, който се включва, е ФК „Арсенал 2000“. Работнически състави от местните фирми също ще се включат в първата купа в памет на казанлъшкия футболист.

Съревнованието – Общински футболен работнически турнир, е организирано от Община Казанлък, Българската работническа федерация „Спорт и здраве“, БФС, ФК „Розова долина“ и работнически клуб „Спорт и здраве“ Казанлък, и ще се проведе във формата Футбол 5.

Първите мачове започват от 9:00 часа, а тази вечер ще бъде теглен жребият за двубоите. Купи и медали ще бъдат връчени на участниците във възпоменателния турнир.

Снимка: Георги Стоянов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram