Казанлъчанин стана трети в Европа

Първи български триумф на Европейското първенство по таекуондо в Будапеща, Унгария. Поводът за радост е бронзовият медал на казанлъшкия таекуондист Христо Богданов.

Още на старта на Европейското първенство за кадети Христо Богданов от клуб „Кентавър“ заслужено стигна до бронзовия медал. Ицо играе в категория 37 кг. и за него това е най-голямото отличие за годината. „Всеки труд рано или късно се възнаграждава… Христо Богданов с бронз от европейското за кадети по таекуондо…Благодаря ти сине..“, написа във Фейсбук неговият треньор и баща Николай Богданов, който също е част от българската делегация за Европейското първенство в Унгария. Надпреварата продължава до 8 октомври.

Христо заслужи мястото си в националния тим с отличното си представяне в силните международни турнири през годината и в държавния шампионат. Казанлъшкият състезател грабна бронз и в най-големия турнир по таекуондо за “Купата на Президента” в Гърция, като успя да влезе в националния тим за световното и европейското първенство през 2017 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram