Японци проявиха интерес и към волейбола в Казанлък

Делегация от японския град Мунаката посети Спортния комплекс, в който тренират възпитаничките на казанлъшката волейболна школа.  Казанлък и Мунаката се радват на дълготрайни приятелски отношения, поддържат непрекъснат обмен помежду си. Представители на японската община посещават града за празничните събития, по покана на Общината и приятели от града на розите.

Гостите от далечната страна поддържат връзка и с шефовете на волейболния клуб от Казанлък, но приятелството им датира отскоро. При посещението си в Спортния комплекс – база за развитието на казанлъшкия волейбол, японците са останали впечатлени от условията, в които тренират децата, научи Presstv. Отправена е и покана към домакините за визита в Мунаката, в най-близко време, като освен ръководството на клуба, възможност да пътуват ще получат и малките волейболни надежди на Казанлък.

За спомен от посещението си в Спортния комплекс „Багира“ от волейболния клуб подариха на гостите си от Мунаката шалчета с емблемата на клуба и календари.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram