Футболният тим на Павел баня започва подготовка

1
729

От 18:30 ч. днес се събират за първи тренировъчни занимания състезателите на новоучредения футболен отбор „Тунджа Павел баня“. Това съобщи сайтът Pavelbanya.eu, цитирайки президентът на отбора Даньо Пенев.

Тимът ще провежда тренировки два или три пъти седмично на стадиона на „ПРО“ – ЕАД в курортния ни град. Пенев споделя, че целта му е с тази инициатива да накара все повече млади хора активно да спортуват и да се развиват. По думите му се планира и формирането на детски отбор, а при интерес от страна на малчуганите – ще се направи още един. Треньорът на отбора ще бъде професионалист с голям опит в този спорт. Клубът е учреден на 21 юни тази година.

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. По същото време е направен и нов, трети поред, клубен устав, утвърден от тогавашните Министерство на просветата и Министерството на вътрешните работи и народното здраве. Спортен клуб „Ботев“ става съучредител на Пловдивската футболна лига. От 1924 година започва турнир за определяне на шампиона на България по футбол. Тогавашното Държавно първенство е определено да се играе на принципа на пряката елиминация, като отборите с право да участват са първенци в съответните регионални футболни области. По право на държавния първенец се присъждала и Купата на Царя. В онези години ръководство на СК Ботевъ си поставя висока цел – отборът да стане най-силния в Пловдив и да е сред водещите в страната. За нейното изпълнение трябва да бъдат решени няколко задачи. Първата от тях е да бъде създадена собствена детско-юношеска футболна школа. С този проблем се заема неуморният деятел и спортист Никола Щерев-Старика. Под неговото ръководство за кратко време са изградени десетина детски и юношески формации, които стават през следващите години истински резерв за представителния отбор. Следващата задача е клубът да изгради собствено игрище. Направените постъпки пред Пловдивската община се увенчават с успех и общинската управа отпуска на клуба парцел от 36 декара, в квартал „Ухото“, южно от Централната гара. За кратък период от време с активното участие на всички клубни членове е построен спортен терен, където да се водят тренировки и провеждат официални срещи. Следващата задача била да се осигури регулярна състезателна програма. Освен участието в градското първенство, отборът записва мачове и срещу съперници от София, Хасково, Пазарджик, Кърджали, Карлово и Асеновград.
    Восстановление срока для принятия наследства подсудность – Зайцев и партнеры

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here