Кои футболисти напускат и кои ще направят завръщане за новия сезон?

С почти два отбора продължава подготовката си казанлъшкият „Розова долина“ на стадион „Севтополис“, седмици преди старта на аматьорския Югоизток. С 22-ма играчи разполага старши-треньорът Атанас Апостолов, часове преди да се тегли жребия за Трета лига в Пловдив. На два пъти по 2:2 завършиха казанлъчани при първите проверки в Димитровград и Казанлък.
На стадион „Миньор“ ОФК „Димитровград 1947“ бе домакин на контрола на „розите“, а миролюбивото равенство бе резонно на фона на играта и началото на подготовката.
Пламен Колев и Милен Христов от дузпа вкараха за „розите“ в първите 90 минути от лятната подготовка.
„Видях хубави неща, играхме добре и равностойно. Именно новите в тима бяха в основата на положенията и двете приятелски срещи, резултатите от които са без значение. Играта и кондицията на тима имат значение за щаба. Тренираме за игра във всички фази, а последно преди контролите разигравахме центрирания във фаза защита и заучени положения“, сподели Атанас Апостолов.
Три от момчетата на „Арсенал 2000“ и три от школата на областна Стара Загора са на проби в „Розова долина“.  Отборът ни бе подсилен и от юношата ни Влади Вълчев (от школата на „Берое“), внук на легендата Кральо Орозов и син на футболиста Георги Вълчев. „Новите имат сериозна визитка след участието си в Елитните групи и „Верея“ Стара Загора. Техничният Владислав Калайджиев отново е в тима на казанлъчани, както и дефанзивният Даниел Иванов. Емил Рачев тренира на облекчен режим, но остава в Казанлък и наесен ще играе, казват от щаба на футболния клуб.
С отбора се разделиха Диан Димов, който подсили тима на Раднево и Ивелин Илиев, който бе привлечен в „Кариана“ Ерден, допълниха от щаба.
Във втората контрола на „розите“ отново четири гола, идентичен резултат 2:2 видяха стотината фенове на градския стадион в срещата със „Загорец“ Нова Загора.

Предстоят други три планирани контроли – с отборите на Карнобат, Дряново и Раднево преди първия кръг на Югоизток.

Първенството на „Трета лига“ – Югоизточна група  за сезон 2018/2019 година ще стартира на 11-12 август 2018 г., а жребият за срещите ще бъде теглен на 1 август, сряда, от 12:00 часа.

От новия футболен сезон съставът на групата на „Розите“ ще изглежда по следния начин:
1. Марица (Пловдив)
2. Созопол
3. Нефтохимик (Бургас)
4. Загорец (Нова Загора)
5. Миньор (Раднево)
6. Розова долина (Казанлък)
7. Атлетик (Куклен)
8. Сокол (Марково)
9. Карнобат
10. Левски (Карлово)
11. Борислав (Първомай)
12. Асеновец (Асеновград)
13. Димитровград
14. Свиленград
15. Гигант (Съединение)
16. Евроколеж (Пловдив)
17. Черноморец (Бургас)
18. Садово

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram