„Казанлък“ с бронз, а „Марица“ с титла от шампионата за прекадетки

0
219

След изключително оспорван финал състезателките на „Марица“ успяха да обърнат мача и да грабнат титлата от волейболното първенство при прекадетките, побеждавайки в спора за първото място ВК „Левски“ с 3:2 (13:25, 23:25, 25:23, 25:12, 15:8). Трети остана съставът на „Казанлък“, а четвърти е столичният „Славия“. Петото място в шампионата е за ЦСКА, след тях се подреждат ЦПВК, „Велбъжд“, „Пирин“, „Бдин Вида“, „Арда“, „Дунав“ и „Тони спорт“.

След изиграването и на последния двубой в СК „Багира“ днес бяха наградени носителите на златните, сребърните и бронзовите медали в първенството за тази възрастова група, както и отличените състезателки от отборите – участници. Наградите бяха връчени от президента на ВК „Казанлък“ Васил Аргиров, изпълнителния директор на клуба Деко Григоров и волейболната националка Веселина Григорова.

Шест индивидуални отличия бяха раздадени на изявени състезателки, като в отбора на Казанлък останаха две от наградите. За най-добър централен блокировач на турнира бе избрана Ивайла Чавдарова, а най-добър изпълнител на начален удар е Симона Анастасова.

Победителките от „Марица“ прибраха отличие за най-добър разпределител, в лицето на Маргарита Гунчева, а най-полезен състезател стана Ива Дудова. При „Левски“ отиде наградата за най-добър нападател (за Рая Евлогиева) и за най-добро либеро.

Финалите от държавното първенство по волейбол за момичета до 15 години се проведоха в Казанлък от 26 до 30 юни. Това бе и последния турнир от родния календар на БФВ за състезанията при подрастващите. Предстоят обаче международни стартове за националните гарнитури.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here