Успешен уикенд край морето за спортните танци

С купи и медали се похвалиха клубовете „Киара-Н“ и „Роза“ от провелите се в събота и неделя състезания за Купи „Несебър“ и „Варна“.

В две първи и едно второ място приключи надпреварата за възпитаниците на треньорите Антония Каярова и Николай Тенев от школата по спортни танци при Читалище „Искра“ в Несебър. Две от купите, златни медали при юноши старша възраст и в клас 15 В на „стандарт“ спечелиха за „Киара-Н“ отличниците при двойките в клуба, шампионите за 2017 г. Христиан Въгляров и Виктория Петрова, които тази седмица тръгват на поход към титлата в шампионата, домакин на който ще е Панагюрище от 30 юни. Сътборниците им Кристиян Халачев и Далия Димитрова спечелиха сребро в клас 18 С+С.

Двукратни сребърни медалисти за „Купа Несебър“ са представителите на клуб „Роза“ с наставници Петър и Ваня Радеви – Стоян Петров и Елис Табакова, които се състезаваха при над 19 годишните състезатели и в клас 18 А+А на „стандартни танци“. Втори в клас 15 Д е друга двойка на клуба – Никола Христов и Катрин Петров.

Още по-успешно за КСТ „Роза“ приключи състезанието за „Купа Варна“ в неделя. Стоян и Елис победиха и в двете си групи, а Стилиан Владев и Милана Бездичка взеха сребърните отличия в клас 15 Д.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram