14-годишна казанлъчанка стана втора в катеренето с жените

0
375

След дългогодишно отсъствие в женското направление Казанлък най-после има свой представител в катерачната класация. Години след като фамилията Недялкови (Тихомира и Спасина Недялкови) от клуб „Селт“ доминира в първенствата и турнирите на Българската федерация по катерене и алпинизъм най-малката от сестрите Йоанна се качи на почетната стълбичка след финала на държавното първенство.

На 23 юни зала WALLTOPIA, София бе домакин на ДП по спортно катерене в дисциплините „боулдър“ и „скорост“ за мъже и жени.  Участваха 22 мъже и 9 жени от 10 клуба в страната. Стоян Петров бе единственият допуснат участник в дисциплината „боулдър“ от клуб ,,Селт”, който достойно достигна до финал и завърши осми. Късно привечер се проведе и дисциплината „скорост“, в която редом до 17-годишния Стоян Петров стартира и 14-годишната Йоанна Недялкова. След оспорвана борба Йоанна успя да стане 2-ра при жените, а Стоян Петров е с 5-то място. Отличните резултати са плод на няколко тренировки, които състезателите поведоха в единствената за страната зала, в която има изложен маршрут за скорост на 15 метра по така наречения ,,Стандарт”.

След седмица двамата състезатели от Казанлък и съотборникът им Иван Бонев ще отпътуват за Австрия, за да участват в едно от най-силните европейски състезания за подрастващите “ Petzen Climbing Trophy“ от 3 до 5 юли. По пътя си към градчето Сейнт Михаел възпитаниците на треньора Никола Недялков ще проведат тренировъчен лагер в Любляна, съобщават от КЕС „Селт“.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here