Кристина Мечкова: Имах шанс за медал и то голям

0
1267

Силното казанлъшко момиче в борбата Кристина Мечкова стартира с победа и загуба днес участието си на Европейското първенство за кадетки във Фаенца, Италия.

Нашето момиче се състезава в категория 73 кг., като първата си среща започна с технически туш 10:0 срещу Евелин Мишей от Унгария, но после загуби от туркинята Насар Батир с 4:14 и с остана с 8-мо място в своята категория.

Криси имаше шанс да продължи в репешажите за бронза, но съперничката, от която загуби, не стигна до финал. „С това участието ми на първенството приключи. Не ми е първо европейско, надявам се да не е и последно“, коментира състезателката ни от Италия. „При втората среща с туркинята можех да я победя, закарах я на туш, но не ми го дадоха – беше свършило времето. Имах шанс за медал и то голям, но просто сега не е бил момента, явно!“, разочарована е Кристина. „Подготовката за европейското ни беше доста трудна. Бяхме на лагер в Сливен, където се подготвяхме в продължение на две седмици“, разказа казанлъчанката. Още един шанс да сбъдне мечтата си и вземе медал от голямо състезание ще има, ако попадне в състава на България за световното първенство. Все още имената на националките, които ще участват в него не са известни.

Треньори на момичетата са Тодор Кънев и Христомир Бояджиев.

Утре на тепиха ще излязат останалите представителки при кадетките. Първата титла за България днес донесе Едмонд Назарян.

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here