България с достойно участие на световния Зумба форум в Гърция (видео)

0
192

Лицензираните Зумба инструктори от Zumba Love Team – Мирослава Димитрова и Христина Тодорова от София взеха участие в световен зумба форум в Гърция заедно с колеги инструктори от София, Добрич Казанлък, Варна, Пловдив и Силистра.

Събитието „Dance for Life“ и „Masterclass“ за първи път в Гърция със създателя на Зумба Алберто Перез, в подкрепа на младежи и деца с увреждания, се проведе на „OAKA Olimpic Stadium“, Атина. Българската група се състоеше от общо 25 човека, заедно с ученици и почитатели на Зумба от България.

Родният отбор от 12 инструктора гордо представи България с хореография по специално разработената за случая песен на Нели Петкова „Аз и ти“ с фолклорни мотиви.

Създателят на зумба Алберто Перез присъства на събитието, а част от неговия екип Zumba Twins (Близнаците) – Боби Иванов и Илиян Иванов , от Сливен, България, официални презентъри на Зумба, се присъединиха в представянето на Българския отбор. Zumba Love Team – Мира и Хриси ще имат честта да участват с тях на сцена тази събота, 16-ти юни в Мадрид.

Зумба е групова кардио (аеробна) тренировка с елементи на танци, аеробика и фитнес, създадена от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“ Перез през 90-те години на ХХ век.

Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here