Отличен за казанлъшките гимнастички от държавното

Казанлъшките гимнастички, водени от старши треньора Мариана Ламбова, завоюваха поредни купи за СК „Розова долина“ на провелото се в Стара Загора на 8 и 9 юни държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли категория Б.
След силно изпълнение на съчетанието им с 4 обръча девойки старша възраст станаха вицешампионки в тяхната категория. Неделина Неделчева, Кристина Попова, Никол Илучева и Кристина Гитева безапелационно заслужиха среброто в оспорвана надпревара с още 19 ансамбъла.
Младшата възраст в съчетанието с бухалки, въпреки атрактивното си изпълнение, след допуснати грешки се класира на 13-то място от общо 30 клуба.
При ансамбли 2-ки и 3-ки ленти Ния Мъдрова и Гергана Тодорова са трети, с бронзови медали от първенството.
Вторият ден от състезанието беше изключително наситен с емоции, разказаха от клуба на казанлъчанки.
Ансамбълът ни с топки при ДМВ до 10 години след отлично първо изпълнение и втора най-висока оценка, за съжаление, не можа да защити позициите си. След второто изиграване се класира на 11-то място от общо 43 ансамбъла. Въпреки положеното старание, двойката ни обръчи също не можа да намери място в призовата осмица. „
Нареждаме се конкурентно сред клубове с дългогодишни традиции в този спорт, а равносметката от държавното за СК „Розова Долина“ е, че положените усилия и труд водят към днешните успехи за художествената гимнастика в Казанлък, която  се развива на високо ниво, коментират от щаба на медалистките.

За децата от клуба предстои и още едно държавно първенство – по масов спорт в края на юни, в София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram