Мартин Папанов с нова победа в състезанията у нас

0
970

Казанлъшкият колоездач Мартин Папанов записа нов успех при мъжете елит в третия кръг на колоездачната верига „Долчини Къп 2019“. Папанов , който преди месец облече екипа на КК „Хемус 1896“, спечели надпреварата за издръжливост чрез отпадане по улиците на Чепеларе от общо 17 стартирали. Той беше най-добър по дистанцията от 51 обиколки от по 550 метра и изпревари Ясен Александров от френския клуб „Обенас“ и Пламен Димов от пловдивския „Цар Симеон“. Стефан Кушлев от КК „Розова долина“ остана пети, след Иван Ажи от пловдивския „Цар Симеон“.

Във второто състезание – издръжливост по точки, което включваше 36 обиколки от по 950 метра в Пампорово, Александров спечели с 38 точки, пред Папанов с 31 т. Стефан Кушлев завърши осми.

В състезанията в отделните възрастови групи се включиха около 170 колоездачи, сред които и представители от два френски клуба „Обена“ и „Мартиг“.

Успешно стартира в състезанието при момчета младша възраст Георги Георгиев от „Лястовица“ и завърши четвърти от 37 участника в групата. С шесто място е Кевин Хаджиев, а десети – Иван Иванов. С две шести места от състезанията на 8 и 9 юни приключи Денис Ахмед. Седми в неделя е Кевин Хаджиев (КК „Лястовица“), а с девето място е съотборникът му Иван Тодоров.

Третият кръг от веригата „Долчини Къп“ беше с общ награден фонд 3000 лева. Последният четвърти кръг е на 6 и 7 юли в Банско. В него ще участват само професионалисти, тъй като стартът е под егидата на ЮСИ и е от категория 2.2.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here