Dunav Ultra – колоездачното предизвикателство на България

0
282

Един от най-атрактивните спортни проекти през последните години – велоприключението „Дунав Ултра“ се завръща с пето издание. Събитието е в нов формат, който дава възможност на тренирани колоездачи и обикновени велоентусиасти да се включат в най-дългия велосипеден маршрут в България.
Стартът е на 7 септември 2018 във Видин, а финалът – в с. Дуранкулак. Очаква се в Дунав Ултра:Teamwork да се включат и колоездачи от Румъния.

Дунав Ултра:Teamwork е спортно предизвикателство под формата на 670-километров многодневен колоездачен преход. Основна цел на събитието е успешно изминаване на дистанцията – индивидуално или екипно, но задължително 100% на собствен ход и на велосипед.

Стартът е на 7 септември 2018 във Видин, а форматът тази година позволява индивидуално и отборно участие. Велопреходът е персонално предизвикателство за всеки – участниците стартират заедно, но след това всеки следва своя собствена тактика за преминаване, темпо и скорост.

Очаква се тази година да бъде подобрено времето за изминаване на веломаршрута „Дунав Ултра“ – през 2015 г. участниците преодоляха 682 км  за 44:40:00 часа. 

Записването за Дунав Ултра:Teamwork вече тече. Вижте как може да стане това и подробна информация за събитието тук: https://dunavultra.com/teamwork/ 

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here