Даровити деца от футболната ни школа успяват в националните турнири и шампионати

На основния терен в НСА в София отборът на ФК „Берое“, част от който са и казанлъшки футболни таланти, надигра тима на ФК Локомотив (Пд) с 2:0 и грабна купата в детски футболен турнир „Данониада“ 2018 сред осем тима на финала. Патронът на турнира Димитър Бербатов награди победителя и честити празника на всички деца. На второ място се класира отбора на ФК „Локомотив“ (Пловдив), който освен сериозен претендент за купата бяха и с най-много точки в групите – 9 т.  Очаква се на грандиозно събитие в Испания, по едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира – с отборите-победители от 2018 г. и от 2019 г. Първият турнир „Данониада“ е проведен в България в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна. Международната купа „Данон“ е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12-годишна възраст.

Това бе финалът и за местната юбилейна Купа „Роза“, повторение 1:1 на градския ни стадион в рамките на местния Празник на розата.

В тима от областна Стара Загора половината тим – 4 деца са от казанлъшките школи на „Розова долина“ и „Арсенал 2000“. Популярната школа на „Лудогорец“ поиска от „розите“- набор 2005 цели осем деца да продължат развитието си в „Гнездото на орли“ в Разград. Три от тях са вече там, сред кастинг от над 100 деца от цяла България! Поне четири са и девойките ни в разширения национален тим за жени, с международни мачове.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram