Състезателен маратон по спортни танци, идва ред на Казанлък

Седмица преди домакинския турнир за КСТ „Роза“ в Казанлък, възпитаниците на клубовете по спортни танци от града на розите участваха в две оспорвани състезания.

Отлично представяне записаха двойки на клуб „Роза“ и „Киара-Н“ в силния международен турнир в Бургас – 31 май- 1 юни. Над 350 танцови двойки представители на над 20 нации и три континента взеха участие в 34-то издание на Международния турнир по спортни танци БургасOpen 2019.

 

В Junior II стандарт  Христиан Въгляров и Виктория Петрова побеждават в силна конкуренция на финала на три български двойки и представители от Израел, Турция и Румъния.

С трето място на Rising Stars ST са възпитаниците на Клуб „Роза“ Стоян Петров и Елис Табакова.

В националния турнир за Купа Бургас 2019 с първи места са съотборниците им Кирил Димов и Любов Нашева (клас 15 C)  и Никсън Цветков –  Александра Дечева в 18В+B ST. Трето място за дуетът Пламен Божев – Йоанна Велева в клас 18A+A LA.

Медали двойките от Казанлък печелят и в XX открит турнир Купа Стара Загора 2019, организиран от БФСТ, Община Стара Загора и КСТ „Център Голд Степ“. Бронзов медал в Купа Стара Загора завоюва смесената двойка на „Киара-Н“ и „Бургас 1975“ Иван Матанов и Ивайла Мечева при младежи на „латина“.

 

Възпитаниците на спортната фамилия Петър и Ваня Радеви прибраха две отличия в Открития турнир. Златни медали в клас 18 B+B завоюваха Никсън Цветков и Александра Дечева в стандартните танци, а в 18 Д+Д Стелиян Владев и Милана Бездичка са с второ място.

 

Тази събота идва ред на клуб „Роза“ да приеме поредното състезание за сезона от календара на БФСТ. В СК „Багира“ ще се проведе републиканското първенство II ранг Купа България, Национален открит турнир по спортни танци и турнир „Изгряващи звезди“ Казанлък 2019.

Програма на турнира:

08.06.2019 г. (събота)
I част – Tурнир „Изгряващи звезди”
09:00 Регистрация
10:30 Начало
II част – Национален открит турнир
12:30 Регистрация
13:30 Начало
III част – Купа България и Купа Казанлък
16:00 Регистрация
17:30 Начало

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram