Финал на футболния сезон

Последният си двубой от първенството в Раднево ще изиграят футболистите на „Розова долина“. Вместо на 2 юни, поради ангажименти с организацията на традиционната Купа Роза, за днес бе изтеглен 34 кръг на Трета лига – Югоизточна група между съставите на ФК „Розова долина“ и ФК „Миньор“ Раднево. Двубоят ще се играе от 18:00 часа.

Казанлъчани, водени през втория полусезон от селекционера Данаил Христов, ще се борят за място в ТОП 3 на групата. Очаква се за финала на сезона в състава на „Розова долина“ да се завърне голмайсторът Ивелин Илиев, а „Миньор“ ще бъде лишен от един от най-добрите си футболисти, бившият състезател на казанлъчани Ангел Костов.

В последните осем мача „розите“ нямат загуба в групата си и тази вечер се очаква да се раздадат напълно на терена, така че да зарадват треньора си и шефовете на клуба с нова победа за края на първенството.  ФК „Миньор“ Раднево е трети в класирането, на две точка разлика от преследващия го по петите казанлъшки тим. При победа на „Розова долина“, съставът ни може да получи повторна покана да намери място сред отборите на Втора лига. Това се коментира във футболните среди и след финала на мачовете в Трета лига, БФС ще се произнесе за новия формат в отделните групи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram