Наградиха най-добрите катерачи на Казанлък

0
259

Над 40 деца участваха в провелото в чест на Световния ден на спорта в Казанлък (17 май) Общинско състезание по спортно катерене, организирано от клуб „Селт“. Най-малките участници бяха малчугани от 5 детски градини, а в оспорваната надпревара за учениците се включиха възпитаници на 10 градски училища. Разпределени в 7 възрастови групи, малки и големи, сред които и активно спортуващи, покоряваха 10- метровата стена, разположена зад Младежкия дом.

След първия пробен старт всички 42 ученици и деца се втурнаха към истинско съревнование. Последваха и два старта на подредените маршрути за „скорост“. В края на състезанието домакините от клуб „Селт “ предложиха ново препятствие пред участниците, като подредиха и маршрут в дисциплината „трудност“.

Така, отборно на 1-во място завърши СУ „Екзарх Антим I“, втори останаха учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“, а трети са младежите от ПГТТМ. Челното място при детските градини е ЦДГ „Юри Гагарин“, следвана от ЦДГ „Здравец“ и „Джани Рoдари“.
Доброволците по проект „Дълбоки корени” на програма „Еразъм +” и по проект „Взаимопомощ” на програма „Европейски корпус за солидарност”, наблюдавайки надпреварата, също изпробваха своите възможности. Някои от тях показаха завидни способности, въпреки че катериха боси.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here