Казанлъчанка е най-бързата българка сред 9-годишните. Браво, Мария!

В няколко състезания през почивните дни, на 11 и 12 май участваха казанлъшките спринтьори, като младото откритие на СКА „Пендарева“ Мария Караиванова продължава да бeлежи успех след успех в стартовете, респектирайки, както с отличното си представяне в спринта, така и с бързото си израстване.

В най-силния турнир за деца по лека атлетика “GoKids” в София Мария отново показа своите възможности и стана най-бързото момиче за 2010 набор, със златен медал в спринта на 60 метра. Другите представители на СКА „Пендарева“ също направиха лични постижения и отбелязаха високи резултати. Давид Желев завърши седми при момчета, родени 2007 година в бягането на 60 метра. Йоана Коскина и Михаил Коскин също се състезаваха при момичета 2009 година и момчета 2010 година на 60 м и скок от място, посочват от клуба на именитата ни съгражданка и откривател на спортни таланти – Петя Пендарева.

Нейните възпитаници взеха участие и в турнир “ КЛАСАниада” в гр. София. Мария Караиванова отново е със златен медал на 60 метра в своята възрастова група. Давид Желев се класира за финала на 60 метра и е пети в крайното подреждане.

Част от децата на СКА “ Пендарева” премериха сили с конкуренцията в турнир на стадиона в град Хасково. Тръгнаха си с много медали. Малките спринтьори от Казанлък взеха два златни медала в спринта на 60 м и в скока от място. Те са притежание на Виктория Лазарова в най-малката възраст 2012 година. Със два златни медала е и Наталия Петкова на 60 и 200 метра, при родени 2005 година. Златен и сребърен медал завоюва на 60 и 200 метра Алекс Иванов. Със сребърен медал е Даная Петрова, дисциплина 60 метра. С много добри резултати на 60 метра и близо до медалите бяха също Цветан Видолов, Гергана Димитрова и Димона Узунова.

Повече от 100 деца от Хасково, Харманли и Казанлък участваха в първия лекоатретически турнир на домакините за деца от 6 до 14 години, организиран от клуб „Атлетик“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram