Нашите ученички са четвърти в България

Ученическият тим на Хуманитарната гимназия завърши с четвърто място участието си на финалите по волейбол от първенството при девойките 11-12 клас, провели се в морската столица Варна от 9 до 12 май. Воденият от преподавателя Тошко Узунов състав загуби на малкия финал от варненската Първа Езикова гимназия с 3:1 и за малко да грабне медал от ученическата надпревара.  На полуфиналите казанлъшките ученички паднаха с 3:2 от разложкото СУ „Петър и Иван Каназиреви“, които заслужиха сребърните медали, а шампионки в ученическите игри са представителките на СУ „Христо Смирненски“ град Банкя.

Хуманитарната казанлъшка гимназия за втора година завършва с четвърто място в ученическата надпревара в тази възрастова група. По-младият състав на гимназията – девойките 8-10 клас също се класираха за финали, като тяхната надпревара започва през юни.

Второто казанлъшко училище с участие във финален турнир от 9 до 12 май в Шумен- ППМГ „Никола Обрешков“ приключи ученическите игри по баскетбол при юноши 11-12 клас с осмо място. В двубоя за 7-8 място ПГТ Пловдив се наложи над ППМГ от Казанлък със 74:36. Баскетболният отбор при юноши 11-12 клас на ППМГ „Нанчо Попович“ Шумен спечели златните медали в тазгодишното ученическо първенство. Втори останаха представителите на град Правец, а трети са юношите на Ямбол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram