Девет медала за „Севт I“ от Купа „Ронин“

Дни след успешното си представяне в Нюрнберг /Германия/, казанлъшките каратеки от клуб „Севт I“ спечелиха поредни медали от силната Купа „Ронин“ в Бургас. Три от отличията за клуба с треньор Драгомил Иванов са златни. Сребърните медали са четири, а бронзовите – два.

В групата на 10-11 г. деца Мурад Онбаши спечели две първи места – на „ката шотокан“ и “ ката асай рю“. При 12-13-годишни Виктор Тисов спечели златото на „ката шотокан“ и два сребърни медала на „асай рю ката“ и кумите“. Брат му Ивайло е трети на „ката шотокан“. Второ място за Деймън Сабушев на „ката шотокан“.

С кафяви колани, при 10-11-годишни, сребърен медал за „Севт I“ спечели Даниел Растев на „санбон кумите“. С трето място /12-13 г./ на „ката шотокан“ е Гавраил Иванов.

Участието ни в състезанието стана възможно, благодарение на собствени средства, коментира треньорът на момчетата Драгомил Иванов. Това е трети турнир, в който се налага да плащаме от джоба си, поради непреведените от Общината средства, допълва наставникът на каратеките. Въпреки това, не сме спрели дейност, но и очакваме по-адекватно отношение и уважение към работата ни на спортен клуб, заявява Иванов. В търсене на ново финансиране, клубът ни се подготвя за следващото си състезание, което ще бъде в края на май в Габрово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram