Нашите момичета в отбора на България с последна контрола преди евроквалификацията

Женският отбор по волейбол на „Левски” (София) надигра националния отбор на България за девойки старша възраст, в състава на който са представителките на ВК „Казанлък” Елица Баракова и Йоанна Николова  с 3:2 . Това бе поредна контролна среща за девическия национален отбор, воден от селекционера Петър Дочев, който вече втора седмица продължава подготовката си в Самоков.
Мачът бе поредната проверка на младите ни волейболистки преди предстоящата евроквалификация в Самоков, която започва на 24 април. Нашите момичета победиха досега на три пъти Румъния като домакини, в три контроли в зала „Арена Самоков” между двата тима.
За разлика от първата проверка в Казанлък, когато „Левски” отстъпи на девическите националки с 0:3, този път Сините се показаха в съвсем друга светлина и стана оспорван мач. Левскарките обаче бяха подкрепени и от националка, като в игра се впусна състезателката на женския ни тим и бивш играч на „Казанлък” Славина Колева. След завръщането си от Турция, волейболистката поддържа форма с тях, като реши да се включи и за мача. Опитността й си каза думата, а Славина Колева стана трета по резултатност с 13 точки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram