Колоездачите ни с няколко купи от Бургас

Над 180 състезателя от 18 клуба спореха за наградите в Колокритериума за „Купа Бургас “ през уикенда, организиран от бургаския клуб „Черноморец“. Надпреварата бе за всички възрастови групи от момчета до „Мастърс“.

Именно, в последната възрастова група представителите на казанлъшките клубове превзеха класирането. Победител в групата стана възпитаникът на сливенската колоездачна школа, многократен шампион на страната и победител в колоездачната обиколка на България през 2008 година Евгени Балев, който в този сезон облече екипа на Сдружение „Розова долина“ от Казанлък. Втори финишира казанлъшката кололегенда Данаил Петров (КК „Шампион“), следван от още един състезател на „Розова долина“ – Димитър Панайотов.

Единствената дама, представител на казанлъшкото колоездене, дебютантката Пламена Цветанова направи висок старт за своята поява в състезанията с тима на казанлъчани, завършвайки на 2-място. Тя също е сред новите попълнения на Колоездачното сдружение „Розова долина“.

Близо до медалите в Бургас бяха и момчетата на КК „Лястовица“. С най-успешно класиране е младият ни талант в колоезденето Денис Ахмед, с две четвърти места в своята група. При юношите младша възраст Христомир Дончев завърши със седмо място от първия ден на критериума. Следващият старт за младите ни състезатели е в София, в началото на месец май.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram