Още два състава на казанлъшко училище са сред финалистите в ученическите игри

Хуманитарната ни гимназия е второто казанлъшко училище, стигнало до финали на ученически игри по волейбол, при това, в две възрастови групи. За първа година „Кулата“ ще участва при най-малките момичета 5-7 клас, докато гимназистките ни са сред постоянните финалистки.
На приключилата в Стара Загора зона при девойките 8-10 клас отборът на Профилираната Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ се класира за заключителния турнир. Възпитаничките на ВК „Казанлък“ в тима на казанлъшкото училище, водени от преподавателя Тошко Узунов, надиграха с по 2:0 гейма съперничките си от училищата-първенци на области Кърджали и Хасково. Финалите на ученическите игри ще бъдат в Смолян от 20 до 23 юни.
Отлично се представи и най-голямата възрастова група – девическият тим на Хуманитарната, състезателки при девойки-старша възраст на ВК „Казанлък“ – 11-12 клас, извоюваха победа в зоналното първенство и се класираха за финалите от 8 до 12 май във Варна. Нашите момичета записаха успех с категоричното 3:0 над ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград и надиграха с 3:0 СУ „Пейо Яворов“ Кърджали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram