Кристина Мечкова е шампионка и в Бургас

Кристина Мечкова добави втора титла за годината към личната си колекция от медали с триумф в Бургас, домакин на Държавния лично-отборен шампионат по борба за кадетки в категория 69 кг.
108 момичета, 58 кадетки и 62 девойки от общо 46 клуба по борба стартираха в надпреварата, която се проведе на 13 и 14 април в зала „Никола Станчев“.

Казанлъчанката започна в групата със служебна победа/поради неявяване/ на състезателката от Белене Диана Асенова. Във втората си среща Кристина, която е състезателка на СК по борба „Казанлък“, бие с туш съперничката си от „Черноморец“ Бургас Виктория Митева, а на полуфинала, отново с туш, елиминира и  Диана Радева от „Самоков 2000“. Във финала възпитаничката на Христомир Бояджиев приключва за по-малко от минута, след като тушира съперничката си от клуба в Сливен Сузана Миланова.

Това е втори златен медал за казанлъчанката от републиканско през 2018 година и четвърта в кариерата й на спортист. В провелото се в края на януари в Горно Оряховица Държавно лично първенство за кадетки младата ни състезателка отново е победител в категория 69 кг.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram