Казанлък ще бъде домакин на баскетболен турнир

Това съобщи Българската федерация по баскетбол, след като обяви и кои ще са градовете и датите на квалификационните турнири за подрастващи. След провеждането им ще бъдат излъчени финалистите в първенствата за подрастващи при момичетата и момчетата.
22 отбора при кадетите ще се състезават в четири турнира, като в Казанлък ще играят помежду си БК „Розова долина“ Казанлък, „Рилски Спортист“ Самоков, „Славия“ София,“Старбаскет“ Варна, „Ахил“ София и „Шампион 2014“ Перник. Домакини на други три турнира ще са София и Силистра. Те ще се проведат между 15 и 30 май 2017 г., според възможността за ползване на залите, обявиха от Федерацията.
Казанлъшките баскетболисти при юношите са в група с „Академик“ София, „Академик“ Варна, „Черноморец“ Бургас,“Спартак“ Плевен и „Шампион 2014“ Перник. Турнирът им ще бъде в София или Правец между 19 и 23 април 2017 г.
В края на май или началото на юни баскетболистите до 14 г. на „Розова долина“ ще участват в турнир в София, а техни съперници ще са съставите на „Левски“ София, „Сливен“, „Етър 49″ Велико Търново,“Спартак“ Плевен и „Велбъжд“ Кюстендил.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram