Страхотен ден за българския волейбол

Младите волейболистки от националния отбор на България за девойки младша възраст продължават с успешното си представяне на Европейското първенство, което се провежда в Холандия. Във втория си мач от група I момичетата на селекционера Страхил Балов се наложиха с 3:2 (25:20, 25:23, 14:25, 15:25, 23:21) над състава на Турция и добавиха още две точки към актива си преди решаващия мач срещу рускините във вторник.

За успеха на българките допринесе участието и на Пламена Кораменова и Мария Кривошийска от състава на „Казанлък Волей“, които бяха част от титулярния състав. Топреализатор с 25 точки за българските момичета бе капитанката Александра Миланова (3 аса, 45 % в нападение).

Утре момичетата на Страхил Балов почиват, а срещу силния тим на Русия играем на 4 април, от 15:00 часа българско време.

 

Предстоят ни още двубои срещу Германия и Италия, които са в нашата група, докато в другия поток са отборите на Гърция, Беларус, Полша, Румъния, Сърбия и Словения.

За полуфиналите се класират първите два отбора от всяка предварителна група, а заелите трето и четвърто място ще спорят за местата от 5-8.

България не може да се похвали с особени успехи на европейската сцена в тази възрастова група, като участва само два пъти на европейски финали, завършвайки на седмо място в дебютното издание на турнира през 1995 г. и на 11-о място преди две години, когато бе домакин.

Официалният хаштаг на турнира е #EuroVolleyU18W, като чрез него може да следите всичко най-интересно около турнира в социалните мрежи като Фейсбук, Туитър и Инстаграм.

Всички мачове, както и тези от финалната четворка се предават на живо по Интернет телевизията Laola1.tv, при това безплатно.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram